Ο Νέαρχος Νεάρχου κατάγεται από την Πάφο και γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου το 1978. Το 1996 αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Πάφο και από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στην Κρήτη. Το 2001 αποφοίτησε με υποτροφία από τη Νομική Σχολή του University of Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μονάδα Ηλεκτρονικού Δικαίου του ίδιου Πανεπιστημίου με θέμα την Ηλεκτρονική Δημοκρατία και στο University of Birmingham με θέμα την Ιστορία της Εκπαίδευσης και με επόπτη Καθηγητή τον κύριο Δημήτρη Τζιόβα. Ακολούθως, παρακολούθησε Προγράμματα Εξειδίκευσης και Επιμόρφωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων και Διοίκησης. Το 2009 απέκτησε τον τίτλο του δόκιμου Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, ενώ τo 2011 αρίστευσε στο μεταπτυχιακό δίπλωμα του Chartered Institute of Public Relations στις Δημόσιες Σχέσεις.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές φωνΗ βοΩντος… (Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 2009), η οποία βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας, η ΈβΔοΜη ΕλΛάΔα (Λευκωσία, 1997) και Ηλί ηλί, λαμά σαβαχθανί (Λευκωσία, 1996). Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές IN MEMORIAM (Λευκωσία, 2001) και Νέοι Κύπριοι Ποιητές (ΓΗ, Λευκωσία, 1998), ενώ άλλα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε ελληνικά και κυπριακά λογοτεχνικά περιοδικά. Ακόμη, έχει εκδώσει τα πεζογραφήματα ΤΕΡΙΡΕΜ…, ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ και τη μελέτη Electronic Democracy: A study of the use of the internet to facilitate participation in central & local democracy in the UK (Armida, Lefkosia, 2007).

Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου Δημοσίων Σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (CIPR), μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Δημοσίων Σχέσεων (IPRA), μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου, μέλος του Πολιτισμικού Σπουδαστηρίου «Άγιος Νικόλαος» και ελεγκτής του Ινστιτούτου Δημοσίων Σχέσεων Κύπρου. Επίσης, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Σύνταξης Καταστατικού της Ένωσης Διοικητικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ επί προεδρίας του κατατέθηκε και εγκρίθηκε το καταστατικό της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Λευκωσίας. Υπηρέτησε και τα δύο σώματα από διάφορες θέσεις.

Ο Νέαρχος Νεάρχου εργάζεται στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2007 στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων.

Είναι παντρεμένος με την Καλλισθένη Μεσομέρη και έχει δύο παιδιά, τη Χρυσήλια και τον Σπυρίδωνα.

Skip to content